Twee dorpsquizzen tegelijk: zowel in Alphen als in Chaam vindt op de eerste zaterdag in oktober de dorpsquiz plaats. De evenementen beleefden hun eerste (Chaam) en tweede (Alphen) editie. Winnaars: buurtschap Bosschestein en De Kracht van Chaam.

Alphen
Het is de tweede editie van de Allfunse Buurtbattle waar negentien Alphense buurtschappen de strijd met elkaar aangaan. ’s Middags is het bij de winnaar van de eerste editie, buurtschap Bosschestein, een drukte van belang. Bij de uitvalsbasis aan de Weegbree is de groep, die uit maar liefst 61 deelnemers bestaat, druk bezig. Een groepje volwassenen is aan het puzzelen, kinderen zitten buiten op een bankje te punniken, er wordt voor eten en drinken gezorgd; zo heeft iedereen een taak. De buurtbattle wordt ’s avonds afgesloten met een eindspel en feestavond in cultureel centrum Den Heuvel. Winnaar 2018: wederom buurtschap Bosschestein.

Wist je dat;
“Er in Alphen in totaal 45,95 meter touw gepunnikt is”
“Op het Binckplein voor 910 jaar aan oude auto’s stond”

Uitslag Allfunse Buurtbattle
Bosschestein
2: Molenwijk
3: Rabasta
4: Chamoza
5: GOS
6: Wouwers
7: Terhonska
8: Hovenburgers
9: De Ligt
10: Den Goeie Heuvel
11: Druishuizers
12: Reness
13: Tour de Kiek
14: T’ Zand
15: De Ligtelaaiers
16: Siberie
17: De Zuiers
18: De Leuvelarij
19: De Bosjannen

Chaam
Zo’n acht kilometer verderop wordt op dezelfde zaterdag, ook om 13.00 uur, het startschot voor de vernieuwde dorpsquiz in Chaam gegeven: de allereerste editie van ‘Chaomervragen’ is begonnen. Dertien teams nemen het tegen elkaar op, van familieteams tot gelegenheidsgroep. In de meeste huishoudens die meedoen is het die middag een georganiseerde chaos; kinderen die op eigen houtje taarten bakken en schoenen verven, opa’s die op locatie bier gaan proeven en moeders die vanachter hun laptop de boel in het gareel proberen te houden en ondertussen de kennisvragen beantwoorden. In café Bellevue wordt ’s avonds het eindspel met afterparty gehouden. Het team van De Kracht van Chaam wint deze eerste editie van Chaomervragen glansrijk.

Wist je dat;
“In een zak M&M’s meer gele dan blauwe snoepjes zitten”
“Je bij het bakken van een taart eerst het hele recept moet lezen”

Uitslag Chaomervragen
1e plaats: Kracht van Chaam
2e plaats: PROOST
3e plaats: KwisNiks
4: Ratatouille
5: De oranje duivels
6: Toontje Schoen
7: Chaams kwartierke
8: Loco Bar
9: Joost mag het weten
10: Mossel Coalitie
11: De matadoren zonder Lieke Foes
12: Wit ik veul
13: Bijmekaor Geraopt

Tekst: Hanneke Willemstein
Foto’s: Jan Stads

Dit verhaal verscheen in 200% CUBAG Editie 1 – Juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.